Meer artikelen
Bezienswaardigheden in Winterberg

Bezienswaardigheden in Winterberg

Winterberg is vooral bekend als skigebied. Veel Nederlanders reizen in de winter naar dit gebied. Logisch, want vanuit ons kleine landje ben je zo in Winterberg. Het is namelijk vanaf Limburg nog maar zo'n twee uur rijden en vanaf de grens bij Arnhem ongeveer 2,5 uur. Ben jij niet van het skien of wil je het gebied tijdens de de andere seizoenen bekijken? Dat kan! Want ook dan is Winterberg een echt paradijs.
Bezienswaardigheden Winterberg In Winterberg heb je meerdere bezienswaardigheden. We noemen de bekendste:

Astentoren De Astentoren is een vrijstaande toren bovenop de berg Kahler Asten. Vanaf hier heb je een geweldig zicht op de omgeving. Dit kan zowel in de winter- als de zomermaanden een goede optie zijn voor een fijne wandeling met een prachtig uitzicht. Vanaf de Astentoren zijn er namelijk vele wandelingen te maken. Ook is er bij in de Astentoren een horecagelegenheid met hotel, restaurant, trouwlocatie en meer. Naar de website van Kahler Asten

De Kahler Asten zelf is de hoogste berg in Winterberg en omgeving.

Rodelbanen in Winterberg
Inn Winterberg zijn meerdere rodelbanen. Zowel zomer- als winterrodelbanen. Sommige zijn zowel in de winter als in de zomer geopend is. Er zijn 4 winter- en 3 zomerrodelbanen (waarvan 1 zowel in de zomer als in de winter geopend is). Wil je uitgebreidere informatie over de rodelbanen lees dan verder op Rodelen in Winterberg

Attractiepark Fortfun
Het attractiepark Fortfun is een schitterend attractiepark waar je met het hele gezin naartoe kunt gaan. Het is vooral gericht op de jongere bezoekers, maar er zijn ook achtbanen. Behalve attracties zijn er ook shows en is er een dierenpark aanwezig.

Fort Fun ligt op ongeveer 20 km van Winterberg.

Zoutgrotten Een echte aanrader in Winterberg is om een bezoek te brengen aan de zoutgrotten. Deze locatie is een echte bron van ontspanning, en het is mogelijk om er massages te krijgen. Ook kun je meer te weten komen over de helende kracht van zout. Het schijnt namelijk dat het inademen van zoute lucht een positief effect heeft op luchtweg- en huidaandoeningen, migraine, astma, reuma, stress etc. daarnaast bevordert het de werking van uw afweersysteem. Naast deze gezondheidsbevorderende zaken is het ook mooi om te zien. Naar de website van de zoutgrotten bij Winterberg

Erlebnisberg Kappe
Of wel de Belevenisberg Kappe. Deze berg ligt aan de rand van Winterberg en biedt heel veel activiteiten voor jong en oud. Om er een aantal te noemen:
In de winter wordt hier vooral geskied, gesnowboard en gerodeld. Er zijn meerdere stoeltjesliften en transportbanden. De afdalingen variƫren van blauw, tot rood en zwart.

In de andere seizoenen biedt de Kappe onder andere een:
 • zomerrodelbaan
 • bike-park
 • skilift in de zomer ook voor wandelaars
 • fly-line
 • een klimbos
 • wandelbrug over de boomtoppen
 • speeltuin voor de kleinsten
 • verschillende mountainbike-parcours en afdalingen en stoeltjeslift voor fietsen
 • een mini-golf
 • diverse wandelingen
 • ligt aan de Rothaartsteig (https://www.rothaarsteig.de)

Daarnaast zijn er een aantal horeca-gelegenheden voor koffie/thee, lunch of diner zoals het Panorama restaurant en het Bobhaus. Beide hebben een prachtig uitzicht over de bergen en de omgeving van Winterberg. Beide hebben ook een terras.

Op de website van Erlebnisberg Kappe staan alle activiteiten uitgebreid vermeld

St. Georg springschans
Deze officieel springschans voor skispringen is gebouwd in 1928. in 1958 werd de starttoren door een storm verwoest. 
Daarna in korte tijd opnieuw opgebouwd. Daarna is de springschans nog een aantal keer verbouwd en verbeterd.

De laatste verbouwing van de St. Georg skischans was in het jaar 2000, waardoor er nu officieel wedstrijden gehouden kunnen worden. Het is zo gebouwd dat er zowel zomers als 's winters gebruik van kan worden gemaakt.

Je kunt de springschans ook zelf beklimmen tot boven met een fenomenaal uitzicht over Winterberg. Voor de kosten hoef je het niet te laten: 1 euro. Naast het panorama-restaurant Schanzentreff is de ingang. Het is een draaideur waar je 1 euro ingooit en dan door kan lopen.

Ga ook naar Winterberg Ben jij enthousiast geworden? Dan is het goed om te weten dat een tripje naar Winterberg niet heel duur hoeft te zijn. Vooral in de zomermaanden is er ruim keus aan leuke overnachtingsmogelijkheden, van hotels en pensions tot vakantiehuisjes en appartementen. Je kunt kiezen uit locaties in het centrum van Winterberg of juist een beetje aan de rand.

Heb je ook zin gekregen in een onbezorgde vakantie of weekend naar Winterberg? De appartementen Kappeberg Lodge en Poppenberg Lodge liggen vlakbij de Erlebnisberg Kappe en hebben een relaxte sfeer en luxe inrichting.
Dit is onze eigen website met de scherpste prijs. Klik hier voor onze accommodaties of stel ons persoonlijk een vraag. Of lees verder met , of ga naar het overzicht van alle artikelen.

Gepubliceerd 26-01-2021 / Copyright © WinterbergNu