Meer artikelen
Druk verkeer en files richting Winterberg vermijden

Druk verkeer en files richting Winterberg vermijden

Tijdens schoolvakanties kan het het erg druk worden op de wegen naar Winterberg en kunnen er zelfs files en opstoppingen ontstaan. Vanuit Nederland, Duitsland en België wordt er regelmatig veel verkeer verwacht. Met name met Kerst,  Oud&Nieuw en in de voorjaarsvakantie kan het erg druk zijn op de wegen naar Winterberg. Maar ook bv in mei, als ieder jaar het evenement Dirtmasters gehouden wordt kunnen de weg naar Wintergberg behoorlijk opstoppen.
Onderstaande alternatieve routes zijn dan aan te bevelen. Deze routes zijn op het laatste deel van de reis naar Winterberg.
De grootste knelpunten zullen zijn bij Bestwig en tussen Olsberg en Winterberg.

Gelukkig is hier per november 2019 een eind aan gekomen sinds de opening van een nieuw stuk autosnelweg richting Winterberg. Sinds 1985 eindigd de A46, met diverse onderbrekingen, in Bestwig. Nu, 34 jaar later en na ruim 10 jaar bouwtijd is de snelweg tot Olsberg eindelijk klaar. Dit stuk snelweg bevat ook het hoogste dalviaduct van Nordrhein-Westfalen: Talbrücke Nuttlar, tot 115 meter hoogte boven de grond.
Om de reis naar Winterberg voor iedereen zo prettig mogelijk te maken hebben we een aantal tips:
1. De grootste drukte wordt verwacht rond 11 uur. Vroeg van huis gaan om tegen 9.00 uur in Winterberg aan te komen loont. Ander voordeel is dat je dan al van je dag kunt genieten. Nadeel is natuurlijk dat je erg vroeg op moet. Rond Dortmund is het eigenlijk altijd druk. Maar als het kan adviseren wij om tweede helft van de middag/begin van de avond Dortmund te vermijden. Vroeg vertrekken geeft ook hier een groot voordeel.
2. Gebruik een alternatieve route als je de toeristische route wil nemen (en dus niet het nieuwe deel van de snelweg) als je 35 minuten voor Winterberg bent (Nebenstrecke in het Duits). Deze staat ook als "Nebenstrecke" aangegeven op de snelweg A46. -> Op de A46 bij Meschede de snelweg verlaten en via Bödefeld of Eslohe naar Winterberg rijden. -> Voorbij Bestwig de B7 verlaten en via Elpe en Siedlinghausen naar Winterberg rijden.

3. Parkeren in Winterberg. In Winterberg zijn 7 grote parkeerplaatsen vlakbij de pistes . Hier kun je gratis parkeren. Ze zijn goed verdeeld over Winterberg en je kunt kiezen wat voor jouw de beste plek is om te parkeren als je gaat skien.
Parkplatz P1 Am Waltenberg 69 59955 Winterberg

Parkplatz P2 Am Waltenberg 93 59955 Winterberg

Großraumparkplatz P3 Am Waltenberg 115 59955 Winterberg

Großraumparkplatz P4 Am Waltenberg 115 59955 Winterberg

Parkplatz P5 In der Renau 10 59955 Winterberg

Parkplatz P6 Remmeswiese 10 59955 Winterberg

Parkplatz P7 In der Büre 32 59955 WinterbergDit is onze eigen website met de scherpste prijs. Klik hier voor onze accommodaties of stel ons persoonlijk een vraag. Of lees verder met , of ga naar het overzicht van alle artikelen.

Gepubliceerd 26-01-2021 / Copyright © WinterbergNu