Meer artikelen
Hoeveel sneeuw ligt er in Winterberg

Hoeveel sneeuw ligt er in Winterberg

Hoeveel sneeuw ligt er in Winterberg? Welke liften zijn er open? Kan er geskied worden? Wanneer valt er weer sneeuw? Ben je benieuwd naar de actuele sneeuwcondities en hoe die de afgelopen jaren waren? Lees dan verder

Update winterseizoen 2020/2021
Sinds begin november heeft het bijna voortdurend gesneeuwd in Winterberg. Dit is doorgegaan tot eind januari toen er zo/n 80cm natuursneeuw lag. Sinds begin november 2020 is het ook voortdurend onder nul geweest waardoor er ook nauwelijks iets is gesmolten. Helaas hebben we er niets aan omdat alles dichts is ivm met de coronamaatregelen.

Update winterseizoen 2019/2020

sneeuwcondities 14 december 2019
Het heeft de afgelopen 2 dagen hard gesneeuwd en er ligt nu een dikke laag natuursneeuw van 25 cm en op sommige pistes (zoals Rauher Busch en Poppenberg) ook nog sneeuw geproduceerd door de installaties.

In ieder geval draaien dit weekend 3 liften:
  • liftnummer 12: Rauher Busch
  • liftnummer 5: Poppenberg
  • liftnummer 17: Ubungslift Herrloh

sneeuwcondities 12 december 2019
Afgelopen nacht en ochtend heeft het behoorlijk gesneeuwd. Voor morgen wordt er ook weer sneeuw verwacht. Of het voldoende is om komend weekend een aantal skiliften en pistes te openen is nog niet bekend gemaakt. We houden de berichten nauwlettend in de gaten. Hieronder een foto van 12 december 2019 boven bij Rauher Busch

sneeuwcondities 9 december 2019
Vanaf vanmiddag heeft het behoorlijk gesneeuwd in Winterberg en de temperatuur in de avond is rond het vriespunt gedaald. Ook voor vannacht is er sneeuw voorspeld.
Afgelopen tijd zijn er ook een aantal sneeuwkanonnen, lansen en sneeuwmakers aangezet waardoor er nu al een behoorlijke sneeuwvoorraad op een aantal pistes ligt.

De verwachting is dat er geskied kan worden op enkele pistes vanaf zaterdag 14 december.

sneeuwcondities 12 november 2019
Het sneeuwt in Winterberg. Op de hoger gelegen gebieden blijft het liggen. Iets lager smelt het weg. De temperaturen liggen rond het vriespunt. Helaas zal het de komende dagen allemaal verdwijnen

Er wordt half november al hard gewerkt aan het skiklaar maken van de liften en de pistes. Ook wordt er doorgebuffeld om de piste bij de Nordhang (liftnr 13) compleet te vernieuwen en te verbreden inclusief een hypermoderne (en bij slecht weer overdekte) lift die over de weg wordt aangelegd.

Ook wordt de skihut Moppi's Hutte compleet nieuw gebouwd inclusief groot zonneterras. De nieuwe Moppi's komt net voor de oude te liggen.

Sneeuwkanonnen Winterberg
De sneeuwzekerheid is dit jaar weer verhoogd. Er zijn veel oude sneeuwkanonnen omgeruild voor nieuwe. De nieuwe zijn sneller, zuiniger en maken minder geluid. Ook is er een nieuw sneeuwdetectie systeem geinstalleerd op de pistenbullies die contact hebben via GPS met satelieten. Zo kunnen de pistenbullies heel nauwkeurig bepalen hoeveel sneeuw er op de pistes ligt en dit zo goed mogelijk verdelen.

Wanneer gaan de liften in Winterberg open
De liften en pisten gaan open als er voldoende sneeuw ligt (circa 20 cm) of als de sneeuwkanonnen voldoende sneeuw hebben kunnen produceren of een combi van beide natuurlijk. De officiele opening van het skiseizoen staat genoteerd voor het weekend van 13 -15 december 2019.

Sneeuwhoogte Winterberg 15-3-2019
Het heeft de afgelopen dagen behoorlijk gesneeuwd in Winterberg waardoor er ongeveer 20cm natuursneeuw is bijgekomen. Helaas heeft het gisteren en ook vandaag veel geregendbij enkele graden boven nul. Er ligt nu gemiddeld 45cm sneeuw en er zijn 17 liften geopend.
de piste en sneeuwcondities zijn redelijk en worden later op de dag zwaar en papperig.


Na het weekend wordt het weer kouder met minima onder nul, weinig tot geen neerslag en een zonnetje. goede wintersportcondities dus.
Mocht je nog willen skien dan is de beste periode om in ieder geval na het weekend te gaan.

Sneeuwhoogte Winterberg 10-3-2019
Na een aantal dagen regen en temperaturen boven nul zijn we nu weer in de winterse dagen beland. Het sneeuwt al 24 uur in Winterberg en de vooruitzichten zijn dat dit in ieder geval morgen en de dagen daarna door zal gaan.

Ook zijn de temperaturen zowel overdag als ‘s nachts onder nul. Dit betekent dat de pistenbullies iedere avond de pistes weer in perfecte conditie kunnen brengen En dat de sneeuw de volgende ochtend knisperend onder je skies wegglijdt. Perfect dus!

Er ligt nu een sneeuwlaag van ongeveer 50 cm. Er zijn 16 van de 26 liften geopend waaronder ook de rodelliften. Alle stoeltjesliften en transportbanden zijn geopend a


Het blijft prachtig voorjaarsweer met veel zon en strakblauwe hemel. In de nacht zakken de temperaturen naar een paar graden boven nul, overdag stijgt de temperatuur naar rond de 12–14 graden.


De sneeuwlaag smelt niet als sneeuw voor de zon! Dit komt omdat er geen neerslag is en de luchtvochtigheid relatief laag is. Dit in combinatie met kunstsneeuw (dat is compacter dan natuursneeuw en smelt minder snel) blijft de dikte van de sneeuwlaag in tact. In feite verdampen er per dag maar enkele centimeters.

Het beste moment van de dag om te skien is in de ochtend. Later op de dag wordt de sneeuw papperig en is skien zwaar.

De situatie op dit moment;
  • 24 van de 26 liften zijn geopend
  • 25,5 van de 27 km pistes zijn geopend
  • 45 cm sneeuw

Sneeuwhoogte Winterberg 23-2-2019
Het is rustig weer in Winterberg, zonnetje, weinig wind en temperaturen boven nul, tot een graag of 5 overdag. Ondanks de hoge temperaturen blijft de sneeuw goed liggen. Op dit moment ligt er (afhankelijk van de piste) tussen de 40 - 55 cm sneeuw. De komende nacht wordt het koud, tot -2. Afgelopen nacht hebben de sneeuwkanonnen weer aangestaan voor een vers laagje sneeuw!

  • 24 van de 26 liften zijn geopend
  • 25,5 van de 27 km pistes zijn geopend

Al met al goede mogelijkheden om te skiën, vooral in de ochtenduren. In de middag wordt de sneeuw toch wat papperig.

Sneeuwhoogte Winterberg 11-2-2019
Wow! Het heeft vannacht hard en veel gesneeuwd! Er is tussen de 15-20 cm gevallen. De pistes liggen er daardoor weer fantastisch bij. Het blijft vandaag ook sneeuwen. De totale sneeuwhoogte op de piste is ongeveer 75 cm en alle liften zijn weer geopend (gisteren waren de liften op de Kappe gesloten vanwege de harde wind).

Vanaf donderdag wordt het warmer met temperaturen tot 7 graden boven nul en veel zon! Gelukkig geen neerslag. De beste tijd om te skien is dan in de ochtend.


Dit is onze eigen website met de scherpste prijs. Klik hier voor onze accommodaties of stel ons persoonlijk een vraag. Of lees verder met , of ga naar het overzicht van alle artikelen.

Gepubliceerd 26-01-2021 / Copyright © WinterbergNu