Meer artikelen
Informatie over skipassen en liften in Winterberg

Informatie over skipassen en liften in Winterberg

Een compleet overzicht van alle skiliftpassen en rodeltickets die beschikbaar zijn in skigebied Skiliftkarussell Winterberg. Er zijn ochtend- en middagkaarten, puntenkaarten, dagkaarten, meerdagenkaarten en groepskaarten.

Skiliftkarussell Winterberg (als onderdeel van Wintersport-Arena Sauerland) heeft een hypermodern skipas systeem met handsfree toegang via de poortjes. Dankzij het moderne ticketsysteem hoef je maar één skipas te kopen en daarmee kun je van alle skiliften in skiliftkarussell Winterberg gebruik maken.

Daarnaast zijn er meerdaagse skipassen en met een geldigheid vanaf 3 dagen kun met deze skipas terecht in het gehele Wintersport-Arena Sauerland skigebied (dus veel meer dan het skigebied in Winterberg alleen).
Dit zijn: Skiliftkarussell Winterberg, Skigebiet Willingen, Skikarussell Altastenberg, Postwiesen Skidorf Neuastenberg, Familienskigebiet Sahnehang, Snowworld Züschen, Skigebiet Bödefeld-Hunau en Skigebiet Ruhrquelle.

* Voor de rodelliften moet je aparte kaartjes kopen.
* Betaalmogelijkheden bij de hoofdkassa's: met pin, contant en credit-card (Mastercard en Visa)

Regels skipassen Winterberg
Online tickets kopen:
Het is ook mogelijk om online tickets te kopen. Handig voor als je niet in de rij wil staan om skipassen te kopen

Je kunt via "starjack" tickets voor de Skiliftkarussell Winterberg online boeken.
De afwikkeling gaat helemaal via het ticket-systeem van starjack.
Om online tickets te kunnen boeken heb je eerst een starjack key card nodig. Die krijg je op aanvraag toegestuurd.

Daarna kun je de gewenste tickets boeken. Zodra de skipassen op de KeyCard staan geregistreerd, kun je voor de geboekte tijdsperiode de liften gebruiken. Je hoeft niet meer bij de kassa te wachten, maar je kunt direct naar het draaikruis. Zo bespaar je mooi de wachttijd bij de kassa’s.

Ga voor het aanmaken van je gratis gebruikersprofiel eerst naar www.tickets.skiliftkarussell.de
Klik daar op het symbool van het gebruikersprofiel (aanmelden) in het menu rechts boven. Daar heb je de mogelijkheid je te registreren, of je aan te melden als je al een gebruikerstoegang hebt.

De starjack KeyCard is een herlaadbare chipkaart, die ook buiten het skigebied gebruikt kan worden. Je kunt je persoonlijke starjack KeyCard bestellen nadat je je hebt aangemeld op www.tickets.skiliftkarussell.de.

Het boeken van tickets doe je gemakkelijk thuis, of zelfs heel spontaan als je al op de parkeerplaats van het skigebied bent. Je hoeft niet meer naar de liftkassa.
Let op: de verzending van de starjack KeyCard duurt zo’n 4 tot 7 werkdagen. Bestel daarom je starjack KeyCard dus ruim voor het begin van je skivakantie.

Belangrijk: Je hebt alleen toegang tot de liftinstallaties als je de starjack KeyCard bij je hebt en er een geldig ticket op de kaart is geboekt. 

Surf voor een ticket naar:  www.tickets.skiliftkarussell.de  en boek het gewenste ticket op je starjack KeyCard.

Na aankoop is het ticket al na enkele minuten op de persoonlijke starjack KeyCard geactiveerd en kun je zonder in de rij te moeten staan bij de liftkassa door het draaikruis gaan.

Tips van de redactie:

Skilessen in Winterberg
Er zijn 9 gecertificeerde skischolen in Winterberg waar je skilessen kunt nemen. Ze zitten verspreid over het hele skigebied dus altijd wel eentje in de buurt. Iedere school heeft...

Waar huur je je ski's in Winterberg
In Winterberg zijn meerdere skiverhuurbedrijven (Skiverleih) met een kwaliteitskeurmerk. Waar de verhuurbedrijven zitten en wat het kwaliteitskeurmerk inhoud kun je verder lezen op "Skiverhuur Winterberg"
Dit is onze eigen website met de scherpste prijs. Klik hier voor onze accommodaties of stel ons persoonlijk een vraag. Of lees verder met , of ga naar het overzicht van alle artikelen.

Gepubliceerd 26-01-2021 / Copyright © WinterbergNu