Meer artikelen
Kerst in Winterberg

Kerst in Winterberg

Hoe is het om Kerst in Winterberg te vieren? Kun je er skiën met Kerst? Ligt er (voldoende) sneeuw? Wanneer gaan de pistes open in Winterberg? Is er een kerstmarkt in Winterberg?

Zomaar een aantal vragen die wij regelmatig binnen krijgen. We zullen hier zo goed mogelijk antwoord op geven en ieder jaar de informatie aanvullen.

Onderaan deze blog houden we voor ieder jaar de wintersportcondities met Kerst en Oud&Nieuw bij. Scroll of lees dus vooral door naar beneden als je wil weten hoe de sneeuw- en wintersportcondities met Kerst en Oud&Nieuw in Winterberg de laatste jaren zijn geweest.

Kerstsfeer en gezelligheid in Winterberg
Het is in ieder geval erg gezellig om Kerst (en Oud&Nieuw te vieren in Winterberg. Alles is mooi verlicht en in kerstening gebracht en eigenlijk is dit al vanaf eind november maar in ieder geval begin december (eerste advent). Sinterklaas kennen ze niet en daarom wordt er direct begonnen met alles in gereedheid te brengen voor Kerst. Kerstmis is heel belangrijk voor de Duitsers en daarom wordt er veel tijd aan besteed.

Opening wintersportseizoen in Winterberg
Wat de wintersport betreft is het doel van Skiliftkarussell Winterberg om ieder jaar rond half december open te gaan. Er wordt dan alles in het werk gesteld om zoveel mogelijk pistes klaar te hebben. We zijn niet alleen afhankelijk van natuursneeuw. Er zijn rond de 500 sneeuwkanonnen in het hele skigebied en die gaan aan zodra het enkele graden onder nul is. Daarnaast zijn er 'snow-factories' geïnstalleerd. Het voordeel hiervan is dat deze machines bij temperaturen boven nul sneeuw kunnen maken. 

Het aantal skiliften en pistes dat geopend is met Kerst verschilt per jaar en is natuurlijk erg afhankelijk van het weer. Lees onderaan de omstandigheden per jaar. Er is in Winterberg en omgeving enorm geïnvesteerd om het skigebied zo optimaal mogelijk te kunnen prepareren en om voldoende sneeuwzekerheid van half december to eind maart te kunnen garanderen. Lees ook hoe Winterberg de sneeuwzekerheid garandeert

Kerstmarkt Winterberg
Ieder jaar is er ook een gezellige Kerstmarkt in Winterberg. De data verschillen ietsje per jaar. Maar je kunt er vanuit gaan dat de kerstmarkt geopend is van half december tot begin januari. Er staan allemaal gezellige houten hutjes met eten en drinken, kerstversiering, een enorme kerstboom en kerst- en live muziek. De kerstmarkt is van 13 december 2019 tot 5 januari 2020.

Skiën met Kerst in Winterberg?
Kun je skiën in Winterberg in de kerstvakantie. Dit is ieder jaar natuurlijk DE VRAAG
Wat is er nu mooier dan een witte kerst en dan lekker kunnen skiën! We hopen altijd op een laagje natuursneeuw waarna de sneeuwkanonnen het aan kunnen vullen. Of dit mogelijk is verschilt echt per jaar. Mocht het een jaar wat minder zijn met de sneeuw en skimogelijkheden met Kerst dan is het alsnog super gezellig in Winterberg.

Wil je een indruk krijgen naar de sneeuwcondities van de laatste jaren in Winterberg. Lees dan nog even door of scroll naar beneden want daar hebben we een overzichtje gemaakt voor je. Dit houden we ieder jaar bij.


Appartementen in Winterberg met Kerst of Oud&Nieuw
Wat is er leuker dan Kerst of Oud&Nieuw met familie en/of vrienden samen te vieren in een gezellig en luxe appartement vlakbij de piste.

Kerstarrangementen in Winterberg
Ieder jaar heeft WinterbergNu aantrekkelijke arrangementen voor de feestdagen. Wil je ook wel eens de kerstdagen doorbrengen in het buitenland (en toch niet te ver weg) bekijk dan deze arrangementen: arrangementen met de feestdagen in Winterberg.

Sneeuwcondities met de feestdagen in Winterberg
Hier komen ze dan: de sneeuwcondities met Kerst in de afgelopen jaren!

Kerst in Winterberg 2020 
Helaas is alles dicht door de Corona maatregelen. Dat is extra jammer omdat de sneeuw- en pistekwaliteit fantastisch is. Het sneeuwt bijna onophoudelijk vanaf begin november. Eind december lag er al 65 cm natuursneeuw. Dit weer is doorgegaan tot eind januari 2021.

Kerst in Winterberg 2019
Update 09-12-2019
Er wordt op de pistes al hard gewerkt om sneeuw te maken en daarbij werkt de natuur ook een handje mee. Op 9 december heeft het flink gesneeuwd in de avond. Maar we hebben nog een aantal weken te gaan dus heb blijft nog een beetje spannend. I

Kerst in Winterberg 2018
Update 27-12-201
De sneeuwkanonnen hebben net na de kerstdagen weer een nacht aangestaan. Helaas zijn de temperaturen ook net boven nul. Dit beïnvloed niet de sneeuwhoogte op de pistes maar jammer genoeg wel de sneeuw in het stadje en naast de pistes. De pistes en sneeuwcondities zijn nog steeds goed en de er draaien nog steeds 15 liften. Van de pistes is 25 km van de 27,5 km open. De sneeuwhoogte is 30 cm.

Update 24-12-2018
De sneeuwkanonnen staan weer aan sinds een uur of 17. Er draaien inmiddels 15 liften en er ligt ongeveer 30-35 cm sneeuw. De afgelopen dagen is het flink boven 0 geweest en heeft het ook veel geregend. Gelukkig heeft de sneeuw het op de pistes goed gehouden.

Update 18-12-2018
Dit jaar is het nog niet helemaal duidelijk. In de weken voor Kerst (10 tot 16 december) is het erg koud geweest en heeft het aardig gesneeuwd. Er zijn 5 liften open gegaan op 15 december en tot en met 16 december hebben de kanonnen dag en nacht aan gestaan. Op 17 december lag er gemiddeld 40 cm op de pistes. Dit alles om zoveel mogelijk geprepareerde pistes in de kerstvakantie open te hebben.

Kerst in Winterberg 2017
Dit was qua wintersportomstandigheden met Kerst en Oud&Nieuw een top jaar. 
25 van de 26 liften draaien en alle pistes zijn geopend. Het had in de maand voor Kerst al behoorlijk gesneeuwd en ook de sneeuwkanonnen hadden flink aangestaan.

Kerst in Winterberg 2016
In 2016 was het in de kerstvakantie niet zo geweldig. Er kon wel geskied worden maar er waren niet zoveel liften open waardoor het ook erg druk was op de pistes die wel geopend waren.Dit is onze eigen website met de scherpste prijs. Klik hier voor onze accommodaties of stel ons persoonlijk een vraag. Of lees verder met , of ga naar het overzicht van alle artikelen.

Gepubliceerd 26-01-2021 / Copyright © WinterbergNu