Meer artikelen
Wat zijn de mogelijkheden om te fietsen en mountainbiken in Winterberg

Wat zijn de mogelijkheden om te fietsen en mountainbiken in Winterberg

Winterberg en omstreken, gelegen in Sauerland, is een ideale bestemming voor fietsers, mountainbikers en wielrenners. In en om Winterberg liggen veel fiets- en mountainbikeroutes. Daarnaast zijn er een aantal organisaties en bedrijven die gespecialiseerd hierin zijn.

 

Bikepark Winterberg is een ruim opgezet parcour op de Kappeberg in Winterberg. Hier zijn vele tracks en parcours uitgezet speciaal gericht op mountainbiken. Het is geschikt voor beginners tot gevorderden en ook zijn er kids-afdalingen. Je kunt er alles huren, je mountainbike wassen, toeschouwer zijn etc. Ook zijn er een aantal restaurants, terrassen en andere eetgeledenheden. Regelmatig zijn er wedstrijden en bike-events. Links naar bikepark vind je onderaan deze informatie.

 

Bike Arena Sauerland is uniek in Duitsland (en misschien ook wel in Europa). Er zijn vele vele kilometers aan routes uitgezet en de website biedt erg veel informatie voor ieder die graag wil fietsen of mountainbiken in Winterberg en Sauerland. Links naar Bike Arena vind je onderaan deze informatie.

​Sportieve (en ook minder sportieve) fietsers kunnen gebruik maken van fietspaden,wegen en de vele uitgestippelde fietsroutes (te verkrijgen bij het toeristisch informatiepunt Winterberg).

Maar ook voor wielrenners zijn er genoeg uitdagende hellingen en bergen met echte beklimmingen rondom Winterberg. Hier kun je je eigen 'tour de Sauerland' uitzetten met cols van de 3e categorie ;) en een tijdrit?


Fietsen en e-bikes huren

Heel fijn voor degene onder ons die iets minder getraind zijn in fietsen in de bergen zijn de e-bikes. Mocht je er zelf geen een hebben dan kun je deze huren in Winterberg. Dit kan oa bij Pro-biker Winterberg, Am Waltenberg 49 en bij Bike-verleih Winterberg.

Mountainbiken op de skipiste?

Fietsen op de ski-piste, kan dat?

Dit is weer eens iets anders dan skien op de piste, maar het kan echt!

Er zijn een aantal pistes die, als de sneeuw verdwenen is, veranderen in een mountainbike-parcour, compleet met werkende ski-lift maar in dit geval zijn dat bike-liften geworden. Als je beneden bent kun je weer naar boven door in de stoeljeslift te stappen en je fiets achterop te hangen. Boven stap je weer uit en pak je je fiets en crost weer lekker naar beneden.

 

Vanaf eind april tot 1 november kun je elke dag van 9.30 uur tot 17.30 uur gebruik maken van deze liften. Een dagkaart kost voor een volwassenen rond de 30,00 euro en voor kinderen rond de 20,00 euro. Er zijn ook halve dagkaarten en meerdaagse kaarten te koop. Ook hier kun je fietsen en andere fietsuitrusting huren als je daar behoefte aan hebt (en net als bij ski’s ook verschillende soorten fietsen en uitrusting).

Fietsen in Winterberg

Is dit mountainbiken vanaf de piste nog net een stap te ver voor je dan kun je ook mountainbiken door de heuvels en bossen. De VVV Winterberg heeft veel mountainbike informatie- en routes beschikbaar. Deze varieren in lengte, zwaarte- en hoogteverschillen. 


Dus voor ieder wat wils.

Dit is onze eigen website met de scherpste prijs. Klik hier voor onze accommodaties of stel ons persoonlijk een vraag. Of lees verder met , of ga naar het overzicht van alle artikelen.

Gepubliceerd 25-01-2021 / Copyright © WinterbergNu