Meer artikelen
Wat zijn onze favoriete restaurants in Winterberg

Wat zijn onze favoriete restaurants in Winterberg

Indiaas restaurant Taste of India


Misschien een niet zo voor de de hand liggende keuze om in Winterberg te gaan eten. Wij hebben de proef op de som genomen en waren aangenaam verrast.

De bediening was erg vriendelijk (moest even loskomen) en attent, de bediening was vlot. Op een zondagavond was het toch redelijk gevuld. Er klinken geen duitse schlagers maar rustige Indiase muziek. Maandags gesloten.
De kaart:
De kaart is redelijk uitgebreid met erg veel keuze in vegetarische gerechten. Maar natuurlijk ook gerechten met lam, vis, garnalen en kip, de bekende curries en een aantal specialiteiten.

Er is ook een uitgebreide keus in voorgerechten waaronder 4 soepen, verschillende gefrituurde hapjes, de bekende papadum en 4 salades.

Het prijsniveau is goed. De voorgerechten zijn gemiddeld 5 euro, de hoofdgerechten variëren van 11,00 - 20,00 euro en de nagerechten zijn rond de 4,50. Wij waren 55,00 kwijt met voor-, hoofd- en nagerecht en 2 drankjes pp. voor 2 personen.

Restaurant Tase of India
Orkestr. 2
59955 Winterberg
0049-29819021940 / 1941 www.taste-of-india-restaurant.de


Grieks restaurant Athen


Restaurant Athen zit in het centrum van Winterberg en is in 2017 geheel gerenoveerd en is nu een modern Grieks restaurant. Voorheen was het meer een wat gedateerd aandoend Grieks restaurant op zijn Duits. De eigenaren zijn Grieks en erg vriendelijk. Dit restaurant zit eigenlijk altijd (bijna) vol, ook door-de-weeks. Als het tegenzit is er een wachttijd van 10-15 minuten voordat er een tafeltje vrij komt. Als het meezit heb je direct een tafel. Er komen hier veel Winterbergers en wat minder toeristen.

De menukaart is redelijk uitgebreid en de gerechten hebben ongeveer dezelfde prijs als bij de Griek in Nederland. Wij eten hier regelmatig voor 40-50 euro met 2 personen. We hebben dan ieder 2 gerechten, wijn/bier of fris. Daarnaast krijg je natuurlijk de een gratis glaasje ouzo.

Voor grotere groepen is het minder geschikt. Er is 1 grote tafel in een nis en hier kunnen 8 a 10 man zitten (10 personen is krap maar wel te doen). Verder zijn de meeste tafel voor 4 - 6 personen en tafeltjes voor max 2 personen.

Parkeren is over het algemeen goed te doen voor de deur of in ieder geval in de straat bij het Athen. Na 18 uur is het gratis parkeren.

Restaurant Athen
Hauptstrasse 22
59955 Winterberg
0049-29817754
http://www.athen-winterberg.de


Blackwater Irish Pub Winterberg

Best steaks in town


De Blackwater Irish Pub in Winterberg is wat ons betreft een van de leukste en beste restaurants van Winterberg. Het is een echte pub: druk, gezellig, je kunt er voetbal kijken (op vaste tijden), goed bier drinken (naast het ultieme pubbier 'Guinness' staan er ook heel veel andere bieren op de kaart), ruime sortering andere dranken en vooral voortreffelijke steaks van Iers rundvlees en veel meer. Lees hieronder onze uitgebreide beschrijving van de Blackwater Irish Pub in Winterberg.

Blackwater Irish Pub is een echte gezellige Ierse pub met dito inrichting en TV-schermen om voetbal te kijken. Er zijn de standaard lage tafels met stoelen maar je kunt ook kiezen voor een hoge tafel met banken en/of barkrukken. Daarnaast hebben ze een heerlijk, ruim en zonnig terras met goed meubilair.


Wat staat er op de drankenkaart bij Blackwater Irish Pub?
 • Guinness natuurlijk
 • Bieren van het vat, een stuk of 6
 • Bier op fles, waaronder Heineken en Grolsch, een aantal Radlers en nog een aantal bijzondere bieren
 • Wijn en prosecco
 • Cocktails en shooters
 • Whiskey (Iers en Schots), Cognac etc
 • Softdrinks
 • Koffie, thee etc en natuurlijk Irish coffee (en varianten)

Wat staat er op de menukaart van Blackwater Irish Pub?

 • Voorgerechten: ruime keuze uit bv tapas, 'chips' (homemade patat!!), nachos in diverse varianten, chicken wings etc
 • Hoofdgerechten: natuurlijk Fish n Chips, steaks in verschillende gewichten (200, 250 en 300 gram), spareribs, hamburgers, chili con carne (ook huisgemaakt) en meer.
 • Salades: je kunt kiezen uit 5 verschillende (grote!) salades

De Irish rumpsteak is geweldig en wordt geserveerd op een van de hitte sissende plaat. Voordeel is dat de steak goed warm blijft tot dat je hem helemaal op hebt. Je kunt kiezen uit verschillende 'toppings' op je steak. Hiernaast zie je de rumpsteak op de hete plaat met kruidenboter en pepersaus.


Bij Blackwater Irish Pub kun je ook kiezen uit diverse (grote) salades met stokbrood. Hier zie je de salade Paddy's steak salad. Deze is gemaakt met stukjes Iers rundvlees gebakken in knoflookboter en geserveerd op een salade.

Andere salades zijn:
Kip/sesam
Bacon&Cheese salade
Mixed salad met kaas
Taco salade met chili con carne, nachos, gehakte tomaten en uien.

Specials
 • Door de week heen heeft Blackwater regelmatig een special van de dag, denk dan aan Fish n Chips night en een Burger night.
 • Vrijdags is het ladynight en zijn de cocktails vanaf 20.00 uur 5,00 euro
 • Op zaterdag is er (van eind augustus tot eind mei) live muziek vanaf 21.30 uur
 • Op dagen dat er voetbal is is dat ook live te volgen in de Blackwater Irish Pub


Openingstijden van Blackwater Irish Pub in Winterberg:
maandag gesloten
dinsdag 16:00–01:00
woensdag 16:00–01:00
donderdag 16:00–01:00
vrijdag 16:00–01:00
zaterdag 13:00–02:00
zondag 10:00–00:00

De keuken is geopend van:
Maandag t/m vrijdag
16.00 - 21.00 uur

Zaterdag en zondag
13.00 - 21.00 uur

Feestdagen
13.00 - 21.00 uur

Adres Blackwater Irish Pub
Nuhnestrasse 2 59955  Winterberg www.blackwater-irishpub.de
dandeman_2999@hotmail.com 0049 29 81 - 89 95 39


Dit is onze eigen website met de scherpste prijs. Klik hier voor onze accommodaties of stel ons persoonlijk een vraag. Of lees verder met , of ga naar het overzicht van alle artikelen.

Gepubliceerd 25-01-2021 / Copyright © WinterbergNu