Meer artikelen
Winterberg is de ideale plek om te wandelen

Winterberg is de ideale plek om te wandelen

Winterberg is het wandelgebied bij uitstek. Zowel in de winter als in andere seizoenen kun je er heerlijk wandelen. Ieder seizoen heeft zijn charme. Winterberg ligt in het Hochsauerland. Dit bergachtige landschap biedt veel mooie vergezichten en frisse lucht en is voor zowel de recreatieve als de professionele wandelaar geschikt. Er zijn op ieder niveau vele verschillende wandelroutes en mogelijkheden.

Tijdens de wandelingen kom je door leuke dorpjes, eindeloze bossen, glooiende dalen en je loopt zeker de kans om herten, vossen en andere dieren te zien. Tijdens de wandelingen kom je regelmatig door een dorpje met restaurants, terrasje of een cafeetje om iets te eten en te drinken.

 

Over het algemeen zijn de paden prima begaanbaar en de routes goed bewegwijzerd. Ook kun je bij de VVV specifieke wandelkaarten halen. Daarnaast zijn er ook een aantal stadswandelingen in de buurt.


We willen 3 bekende wandelroutes belichten.

 

1. Wandelroute de Kahler Asten

Een van de bekendste wandelroutes is die naar de Kahler Asten. Deze loopt als volgt:

Vanuit het centrale plein in Winterberg volg je de straat Am Waltenberg. Na ongeveer 200 meter sla je bij het kruispunt linksaf.

 

Loop door tot de Nuhnestrasse en deze weg volg je (licht bergop). Volg de bordjes X13, over de asfaltweg en daarna langs de Philosofenweg (dit is een bosweg) tot aan het stadhuis.

 

Loop rechtdoor over de Fichtenweg tot je bij de camping aan de voet van de Kappeberg komt. Bij de camping gaat de X13 verder tot een hut aan de voet van de Kahler Asten.


Steek nu de  B236/B480 over en loop bergop (steil) tot restaurant Astenturm (deze zie je al van verre).

Boven gekomen kun je gaan genieten van het uitzicht en de vergezichten. En er zijn hier ook nog heel veel andere wandelingen!


2. Wandelroute Rothaarsteig:

Een ander wereldberoemde wandelroute loopt ook door Winterberg: de Rothaarsteig. Dit is een wandelroute van in totaal 154 km en loopt van Brilon in het Sauerland naar Dillenbrug in het Westerwald. Je kunt natuurlijk ook enkele onderdelen (of eentje) van de totale 154 km wandelen.

De Rothaarsteig loopt door het Rothaargebergte over meestal onverharde paden, door uitgestrekte bossen maar ook dalen, weides en heides. Regelmatig loop je langs beekjes en kleine riviertjes of door een Nationaal Park.


3. Winterberger Hochtour:

De derde bijzondere route die we willen noemen is de Winterberger Hochtour. Deze begint en eindigt bij de Kahler Asten en loopt over de hoogste bergen van het

Hochsauerland en is ongeveer 80 km lang. Ook bij deze wandeling kun je een of enkele etappes lopen. Je komt langs prachtige plekken. In ieder geval is de start (en eindpunt) al bijzonder. Kahler Asten is een natuurreservaat en bijzonder mooi.

Een deel van de Winterberger Hochtour loopt over de toppen van het Rothaargebergte (zoals hierboven genoemd) en je komt langs dedorpen Langewiese, Neuastenberg en

Lenneplatze. Je hebt hier een ongelooflijk mooi 360 graden panorama-uitzicht over de omgevingen je kunt heel ver kijken bij helder weer.

Een leuke tussenstop is wellicht een bezoek aan het Wintersport Museum in Neuastenberg. Het gaat, zoals de naam al zegt, over wintersport en met name het skien. Hier wordt de 100-jarige geschiedenis van de wintersport in deze regio tentoongesteld met oa de ontwikkeling van de ski.


Naar de VVV in Winterberg

Naast de hierboven genoemde wandelingen en routes zijn er nog oneindig veel meer wandelingen. Bij de VVV in Winterberg kun je routes, boekjes met wandelingen, wandelkaarten meekrijgen. Sommige betaald, andere gratis. Het adres van de VVV in Winterberg is:

 

VVV Winterberg

Am Kurpark 4

Winterberg

Telefoon: 0049-2981.92500

Website: www.winterberg.de (in het duits)

Openingstijden:

Maandag t/m vrijdag van 10.00 – 17.00 

Zaterdag van van 9.00 – 13.00

Zondag gesloten


Dit is onze eigen website met de scherpste prijs. Klik hier voor onze accommodaties of stel ons persoonlijk een vraag. Of lees verder met , of ga naar het overzicht van alle artikelen.

Gepubliceerd 25-01-2021 / Copyright © WinterbergNu